Półstary ser z surowego mleka. Tradycja tego sera jest związana ze szczególną techniką przetwarzania, która pozostała niezmieniona w czasie, co przewiduje podstawowy wymóg jakościowy: użycie świeżo dojonego niepasteryzowanego mleka, od którego pochodzi nazwa surowego mleka. Surowy ser mleczny, który podczas fermentacji ewoluuje dzięki działaniu pierwotnej flory bakteryjnej, tej, którą zwierzęta zbierają z terytorium i przenoszą do mleka. Ta flora bakteryjna wraz z technikami produkcji sprawiają, że jest wyjątkowa i niezrównana. Cylindryczny kształt ok. 20 cm, boso ok. 7 cm miękka skórka, miękka słomkowożółta pasta, nieregularne małe oczko, charakterystyczny zapach, lekko wyraźny smak.
POLSKA WOŁOWINA PREMIUM
WŁOSKIE WYROBY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
BEZPIECZNA DOSTAWA W CAŁEJ POLSCE
RĘCZNA
SELEKCJA
                        Zobacz także
    Stek z polędwicy
	
          Zakres cen: od 27,00 zł do 54,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Polska
Rodzaj mięsa: Wołowe
Rodzaj mięsa: Wołowe
    Gorgonzola dop
	
          Zakres cen: od 27,80 zł do 139,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj mleka: Krowie
    Malghe mezzano
	
          Zakres cen: od 29,80 zł do 149,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj mleka: Krowie
    Parmigiano reggiano 24 m
	
          Zakres cen: od 38,00 zł do 190,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj mleka: Krowie