Sery alpejskie lub malga to produkty zrodzone z mleka krów hodowanych w górskich siatkach. W rzeczywistości od czerwca do września rolnicy sprowadzają bydło na wysokość, dokładnie na malghe (alpejskie pastwiska, na którym zwierzęta są trzymane latem), gdzie zwierzęta pasą się świeżą trawą, piją wodę z czystych alpejskich strumieni i pasą się w czystym powietrzu i słońcu. Z dobrostanu, którym cieszą się zwierzęta, rodzi się doskonałe mleko, z którego uzyskuje się dobre sery. Sery Malga są produkowane bezpośrednio w pascie alpejskiej, tak jak to było kiedyś, ale mogą być transportowane do pomieszczeń w dolej części rzeki w celu przyprawiania. W niektórych przypadkach ser jest produkowany bezpośrednio w dół rzeki, gdzie mleczarnie otrzymują dzienne mleko z alpejskich chat.
POLSKA WOŁOWINA PREMIUM
WŁOSKIE WYROBY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
BEZPIECZNA DOSTAWA W CAŁEJ POLSCE
RĘCZNA
SELEKCJA
                        Zobacz także
    Pancetta arrotolata
	
          Zakres cen: od 12,00 zł do 120,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mięsa: Wieprzowina
Rodzaj mięsa: Wieprzowina
    Salame misto cavallo
	
          Zakres cen: od 17,00 zł do 170,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mięsa: Konina, Wieprzowina
Rodzaj mięsa: Konina, Wieprzowina
    Makaron fettuccine 250g
	
        12,50 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Waga: 250g
Waga: 250g
    Stracchino “Quadro del Ferdy”
	
          Zakres cen: od 50,00 zł do 250,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy