Stek jest cięty w bardzo zbliżony sposób do t-bona ale jest od niego znacznie większy. Porterhouse steak jest bowiem wycinany w miejscu, gdzie polędwica jest najgrubsza. Podawany najczęściej jako danie dla 2 osób, pocięty w mniejsze plastry, odkrojone od kości.
Przy smażeniu należy pamiętać, iż polędwica dochodzi znacznie szybciej niż rostbef i nie należy jej zbytnio przeciągać. Dla zaawansowanych smakoszy wytniemy, na życzenie, większe grubości. Oferujemy wyjątkowe steki wołowe, które zostały starannie sezonowane na sucho, aby zapewnić niezrównany smak i teksturę. Nasze mięso premium jest starannie wyselekcjonowane i dojrzewa przez 5-8 tygodni w naszej specjalnej komorze, gdzie jest wystawiane na idealne warunki do dojrzewania. Dzięki naszej autorskiej metodzie sezonowania, nasze steki są niezwykle kruche, soczyste i pełne intensywnego smaku z delikatną nutą orzechową.
POLSKA WOŁOWINA PREMIUM
WŁOSKIE WYROBY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
BEZPIECZNA DOSTAWA W CAŁEJ POLSCE
RĘCZNA
SELEKCJA
                        Zobacz także
    Busti lo zafferano
	
          Zakres cen: od 29,80 zł do 149,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Owcze
Rodzaj mleka: Owcze
    Pomidorki cherry puszka 400g
	
        8,90 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Waga: 400g
Waga: 400g
    Lardo stagionato
	
          Zakres cen: od 14,00 zł do 140,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mięsa: Wieprzowina
Rodzaj mięsa: Wieprzowina
    Granun il Duce
	
          Zakres cen: od 26,00 zł do 260,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy