Jest to krótki makaron o sporych rozmiarach i rowkowanej powierzchni. Ma kształt muszli przypominającej ślimaka – porcelankę.Makaron serwowany najczęściej nadziewany w formie dania obiadowego lub na kolację.Makarony La Molisana są wytwarzane metodą TRAFILATURA AL BRONZO, tzn. że makaron jest wytłaczany na maszynie z brązu, dzięki czemu struktura makaronu jest porowata, co sprawia, że sos lepiej utrzymuje się na makaronie. Taki sposób wytwarzania makaronu jest najbardziej szlachetny.
POLSKA WOŁOWINA PREMIUM
WŁOSKIE WYROBY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
BEZPIECZNA DOSTAWA W CAŁEJ POLSCE
RĘCZNA
SELEKCJA
                        Zobacz także
    Mix sugo 190g
	
        15,90 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Waga: 190g
Waga: 190g
    Prosciutto cotto
	
          Zakres cen: od 11,00 zł do 110,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mięsa: Wieprzowina
Rodzaj mięsa: Wieprzowina
    Amalattea il saggio
	
          Zakres cen: od 38,00 zł do 190,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Kozie
Rodzaj mleka: Kozie
    Parmigiano reggiano 12-miesięczny
	
          Zakres cen: od 30,00 zł do 150,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj mleka: Krowie