Tutto Bene – Najlepsze polskie steki i włoskie delikatesy
Tutto Bene Butik Mięsny to koncept sklepu z asortymentem premium opierający się na sprzedaży wyselekcjonowanych produktów, w tym sezonowanych steków z najlepszej polskiej wołowiny oraz włoskich tradycyjnych delikatesów.
Wołowinę sezonujemy we własnej komorze dojrzewalniczej. Nasze długodojrzewające włoskie wędliny i sery to kwintesencja włoskiego smaku i nie lada gratka dla koneserów. Produkty sprowadzamy bezpośrednio od regionalnych producentów głównie z regionu północnych Włoch.
TUTTO BENE – BUTIK MIĘSNY
U nas znajdziecie świeże sery z Neapolu, najlepszy w Polsce Parmigiano Reggiano, klasyczne sery i wędliny, ale również wiele produktów wytwarzanych ręcznie w małych serowarniach i salumeriach.
W naszej ofercie znajdą Państwo rownież prawdziwą włoską oliwę, grissini i inne. Pragniemy nieustannie rozszerzać naszą ofertę.
GWARANCJA JAKOŚCI
Naszymi przykazaniami jest świeżość, autentyczność, jakość produktu i naszych usług. Przykładamy szczególną uwagę do detali, inspiruję nas design i śródziemnomorska kultura jedzenia.
Dbając o zadowolenie klienta, skutecznie łączymy najwyższe standardy obsługi, ze starannie wyselekcjonowaną ofertą produktów. Gwarantujemy Państwu asortyment najwyższej jakości, rzemieślniczy, nietuzinkowy, jakiego nie spotkacie nigdzie indziej.
JAK POWSTAŁO TUTTO BENE
Butik mięsny to miejsce , w którym wybitne produkty, spotykają się z tradycją i wysoką kulturą tworzenia smaku. Miejsce prowadzone jest przez dwoje najlepszych przyjaciół, Martę i Jakuba, którzy kilka lat temu zamarzyli o własnym biznesie, polsko-włoskim sklepie z żywnością premium jakiej nie oferuję nikt inny w kraju.
Z racji doświadczenia Jakuba, który przez 12 lat pełnił funkcję kontrolera i selekcjonera mięsa wołowego na eksport do włoch, i zdobytej w tym czasie fachowej wiedzy, posiadamy niezbędne kwalifikacje do produkcji najwyższej jakości steków sezonowanych na sucho.
NASI DOSTAWCY
Lata pracy z polskimi i włoskimi kontrahentami, zaowocowały relacjami, dzięki którym dawni klienci, dziś są naszymi dostawcami. Możemy się pochwalić, że cały asortyment naszych delikatesów pochodzi z bezpośredniego importu, a wybierając produkty do naszego butiku osobiście odwiedzamy naszych dostawców.
Współpracujemy z włoskimi lokalnymi rzemieślnikami, oferując ich produkty na wyłączność w Polsce, jak również z najlepszymi hodowcami mięsa wołowego w naszym kraju. Ubojnie z którymi współpracujemy to zakłady ze sprawdzonymi dostawcami bydła bądź bardzo często z własnymi hodowlami.
Posiadają liczne cetyfikaty jakości, dzięki czemu znamy prosces karmienia i chowu bydła, jego transport do ubojni, warunki przechowywania oraz to czy ubój jest prowadzony zgodnie z zasadami HACCAP.
Sezonowanie mięsa na sucho- czym jest?
Steki z naszej dojrzewalni sezonujemy metodą na sucho co czyni je naprawdę wyjątkowymi. Sezonowanie na sucho to suszenie mięsa bezpośrednio po uboju w naszej komorze, w kontrolowanych warunkach temperatury, wilgotności i przepływu powietrza. Jest to proces, w którym mięso jest suszone przez okres od kilku tygodni do nawet kilku miesięcy.
W wyniku tego procesu, woda z mięsa odparowuje, a tłuszcze rozkładają się powoli, co powoduje, że nasze mięso staje się bardziej zwarte, nabiera konsystencji masła, ma zdecydowanie intensywniejszy smak i jest bardziej aromatyczne.
Selekcja i wysoka kontrola jakości odbywa się na każdym poziomie, od wyboru tusz, przez sezonowanie i kontrolowanie tego procesu w naszej dojrzewalni osobiście przez Kubę, który zajmuj sie tym z olbrzymią dbałością i pasją.
KUBA BUTCHER
Nasze zamiłowanie do mięsa sięga dużo dalej niż do 2011 roku ale to właśnie wtedy nasz kontroler jakości mięsa wołowego, klasyfikator tusz wołowych oraz koordynator ekspertów włoskich zaczął prace w zawodzie. Jakub Nowicki bo o nim tu mowa pracował przez 12 lat w ok. 40 zakładach produkcyjnych u ubojniach w całej Polsce.
Regularnie każdego tygodnia, najwyższej jakości wołowina z powodzeniem dostarczana była do każdego większego miasta we Włoszech takich jak, Padova Milano, Brescia, Rzym, Neapol i wiele innych.