Wyszukiwarka
Najczęściej wyszukiwane
Sery

Mozzarella

Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Krowie
Produkt dostępny

POLSKA WOŁOWINA PREMIUM

WŁOSKIE WYROBY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

BEZPIECZNA DOSTAWA W CAŁEJ POLSCE

RĘCZNA
SELEKCJA

Mozzarella fior di latte produkowana jest z pełnotłustego mleka krowiego a sam ser pochodzi i południowych Włoch z rejonu Campagnia. Mozzarella typu fior di latte powinna cały czas znajdować się w płynie do momentu spożycia. Optymalną temperaturą do spożycia jest osiągnięcie przez kulkę 18-20 stopni celcjusza. Na co najmniej 30 minut przed planowanym spożyciem powinniśmy wyciągnąć ją z lodówki. Jeśli chcemy przyspieszyć proces wyrównywania temperatury mozzarelli z temperaturą otoczenia możemy śmiało zanurzyć woreczek z naszym serem w letniej wodzie (35-40 stopni) na około 10 minut.

Zobacz także

Rabiola rocchetta
Zakres cen: od 29,80 zł do 149,00 zł
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Krowie
Gorgonzola dop
Zakres cen: od 27,80 zł do 139,00 zł
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Krowie
Coppa stagionata
Zakres cen: od 15,90 zł do 159,00 zł
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mięsa: Wieprzowina
Scamorza
Zakres cen: od 16,00 zł do 80,00 zł
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Krowie
0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop