Mozzarella fior di latte produkowana jest z pełnotłustego mleka krowiego a sam ser pochodzi i południowych Włoch z rejonu Campagnia. Mozzarella typu fior di latte powinna cały czas znajdować się w płynie do momentu spożycia. Optymalną temperaturą do spożycia jest osiągnięcie przez kulkę 18-20 stopni celcjusza. Na co najmniej 30 minut przed planowanym spożyciem powinniśmy wyciągnąć ją z lodówki. Jeśli chcemy przyspieszyć proces wyrównywania temperatury mozzarelli z temperaturą otoczenia możemy śmiało zanurzyć woreczek z naszym serem w letniej wodzie (35-40 stopni) na około 10 minut.
POLSKA WOŁOWINA PREMIUM
WŁOSKIE WYROBY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
BEZPIECZNA DOSTAWA W CAŁEJ POLSCE
RĘCZNA
SELEKCJA
                        Zobacz także
    Rabiola rocchetta
	
          Zakres cen: od 29,80 zł do 149,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj mleka: Krowie
    Gorgonzola dop
	
          Zakres cen: od 27,80 zł do 139,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj mleka: Krowie
    Coppa stagionata
	
          Zakres cen: od 15,90 zł do 159,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mięsa: Wieprzowina
Rodzaj mięsa: Wieprzowina
    Scamorza
	
          Zakres cen: od 16,00 zł do 80,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj mleka: Krowie