Rodzina makaronów fusilli charakteryzuje się krótkim, prostym krojem, spiralnym kształtem. W czasach starożytnych był produkowany ręcznie zgodnie z tradycyjną metodą przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Sztuka polega na skręceniu makaronu szybkim, zdecydowanym gestem za pomocą pary doświadczonych rąk. W ten właśnie sposób ukształtowała się historia jednego z najpopularniejszych makaronów, zwanych również świderkami. Są one szczególnie smaczne w towarzystwie sosu neapolitańskiego.Przez matrycę z brązu przepływa świeże ciasto, które ma przyjąć pożądany przez nas kształt. Poprzez zastosowanie szczególnego przyrządu – matrycy z brązu – makaron uzyskuje wyjątkową strukturę, dzięki czemu lepiej utrzymuje sosy i inne dodatki.
POLSKA WOŁOWINA PREMIUM
WŁOSKIE WYROBY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
BEZPIECZNA DOSTAWA W CAŁEJ POLSCE
RĘCZNA
SELEKCJA
                        Zobacz także
    Stek z polędwicy
	
          Zakres cen: od 27,00 zł do 54,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Polska
Rodzaj mięsa: Wołowe
Rodzaj mięsa: Wołowe
    Mozarella di buffala
	
        15,90 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Bawole
Waga: 125g
Rodzaj mleka: Bawole
Waga: 125g
    Salame di cascina de montiru
	
          Zakres cen: od 17,00 zł do 170,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mięsa: Wieprzowina
Rodzaj mięsa: Wieprzowina
    Barbera alio peperoncino 250ml
	
        39,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Pojemność: 250ml
Pojemność: 250ml