Sery alpejskie lub malga to produkty zrodzone z mleka krów hodowanych w górskich siatkach. W rzeczywistości od czerwca do września rolnicy sprowadzają bydło na wysokość, dokładnie na malghe (alpejskie pastwiska, na którym zwierzęta są trzymane latem), gdzie zwierzęta pasą się świeżą trawą, piją wodę z czystych alpejskich strumieni i pasą się w czystym powietrzu i słońcu. Z dobrostanu, którym cieszą się zwierzęta, rodzi się doskonałe mleko, z którego uzyskuje się dobre sery. Sery Malga są produkowane bezpośrednio w pascie alpejskiej, tak jak to było kiedyś, ale mogą być transportowane do pomieszczeń w dolej części rzeki w celu przyprawiania. W niektórych przypadkach ser jest produkowany bezpośrednio w dół rzeki, gdzie mleczarnie otrzymują dzienne mleko z alpejskich chat.
POLSKA WOŁOWINA PREMIUM
WŁOSKIE WYROBY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
BEZPIECZNA DOSTAWA W CAŁEJ POLSCE
RĘCZNA
SELEKCJA
                        Zobacz także
    Ryż arborio 1kg
	
        16,90 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Waga: 1kg
Waga: 1kg
    Formaggio di capra
	
          Zakres cen: od 39,80 zł do 199,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Kozie
Rodzaj mleka: Kozie
    Salame di cascina de montiru
	
          Zakres cen: od 17,00 zł do 170,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mięsa: Wieprzowina
Rodzaj mięsa: Wieprzowina
    Pecorino il vecchio pastore
	
          Zakres cen: od 31,80 zł do 159,00 zł        
    
Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: Owcze
Rodzaj mleka: Owcze